Op 13 april is de jaarlijkse ALV en het Fokkersoverleg. Heeft u zich al aangemeld? Graag tot ziens!

Actuele wachtlijst

Op dit moment loopt de gemiddelde wachttijd voor een Eurasier pup op tot een jaar.

Wanneer u lid bent geworden en uw wachtlijst-code heeft ontvangen, komt u op de wachtlijst terecht. U kunt hiermee zelf zien wat uw positie op de wachtlijst is. 

Een aantal leden hebben geen voorkeur voor een teef of reu. Daarom kan het voorkomen dat de wachtlijst-code zowel bij de teven, als bij de reuen staat vermeld.

De wachtlijst bestaat uit twee delen, leden die de status actief hebben en leden die de status inactief hebben. Hieronder vindt u de actieve lijst.

Leden die op de inactieve lijst staan willen of kunnen momenteel geen pup ontvangen. Zij worden niet door de pup bemiddeling benaderd bij de geboorte van een nest.

Inactief wachtenden dienen zelf contact op te nemen om op de actieve wachtlijst te worden geplaatst. Hun plaats wordt bepaald door de datum dat zij zich hebben ingeschreven voor de wachtlijst. Het kan dus zo maar zijn dat er “ineens” iemand boven u komt.

Op het moment dat er pups zijn geboren, worden mutaties van de inactieve wachtlijst naar de actieve-wachtlijst tijdelijk bevroren.

Actuele wachtlijst Teven

Code
KBX
KEE
KGO
KGS
KGW
KHC
KHD
KHI
KHO
KHP
KHW
KHY
KID
KIJ
KIL
KIQ
KJK
KJL
KJS
KJZ
KKF
KKO
KKV
KLE
KLG
KLK
KLR
KLS
KLT
KMB
KMG
KMK

Actuele wachtlijst Reuen

Code
KBX
KEZ
KHD
KHE
KHZ
KJD
KJG
KJV
KKE
KKO
KKV
KKX
KLG
KLK
KLS
KLT
KLZ
KMG
KMH
KMJ
KMK

Datum laatste wijziging: 30 maart 2023

Wachttijd

Veel leden op de wachtlijst vragen “hoelang moet ik wachten op mijn pup?”. De volgende factoren spelen een rol bij het antwoord op uw vraag:

  • Vanaf een dekaanvraag voor een teefje, totdat een nestje wordt geboren, ligt in de regel ongeveer 5 maanden
    (meer info hierover kunt u vinden in de rubriek “over fokken” in het clubblad voor dekaanvragen/fokplanning en onder “Nieuws” op deze website).
  • Zodra duidelijk is dat er pups worden verwacht, wordt dit op de website van de EVN vermeld. Vanaf de geboorte van de pups totdat ze naar de nieuwe eigenaren gaan ligt minimaal 8 weken.
  • De gemiddelde nestgrootte is ongeveer 5 pups (maar soms ook 10).

De fokker mag maximaal twee pups uit het nestje zelf bemiddelen. Soms gaan dus niet alle pups naar de wachtlijst.

Correcte gegevens

Zorgt u er alstublieft zelf voor dat de pupbemiddeling contact met u op kan nemen?
Het komt helaas regelmatig voor dat telefoonnummers of email adressen niet meer kloppen, waardoor u uw kans op een pup misloopt, omdat u niet bereikbaar bent.

Voor het doorgeven van uw meest actuele gegevens kunt u contact opnemen met de ledenadministratie.