Er komen eind oktober pups aan. Zet uw wachtlijststatus op inactief als u dan geen pup kunt ontvangen door een e-mail te sturen naar [email protected].

Actuele wachtlijst

Op dit moment loopt de gemiddelde wachttijd voor een Eurasier pup op tot anderhalf à twee jaar.

Wanneer u lid bent geworden en uw wachtlijst-code heeft ontvangen, komt u op de wachtlijst terecht. U kunt hiermee zelf zien wat uw positie op de wachtlijst is. 

Een aantal leden hebben geen voorkeur voor een teef of reu. Daarom kan het voorkomen dat de wachtlijst-code zowel bij de teven, als bij de reuen staat vermeld.

De wachtlijst bestaat uit twee delen, leden die de status actief hebben en leden die de status inactief hebben. Hieronder vindt u de actieve lijst.

Leden die op de inactieve lijst staan willen of kunnen momenteel geen pup ontvangen. Zij worden niet door de pup bemiddeling benaderd bij de geboorte van een nest.

Inactief wachtenden dienen zelf contact op te nemen om op de actieve wachtlijst te worden geplaatst. Hun plaats wordt bepaald door de datum dat zij zich hebben ingeschreven voor de wachtlijst. Het kan dus zo maar zijn dat er “ineens” iemand boven u komt.

Op het moment dat er pups zijn geboren, worden mutaties van de inactieve wachtlijst naar de actieve-wachtlijst tijdelijk bevroren.

Actuele wachtlijst Teven

Code
KAY
KBX
KGL
KGO
KGW
KHC
KHD
KHI
KHN
KHO
KHP
KHW
KHY
KID
KIJ
KIL
KIQ
KJK
KJL
KJS
KJZ
KKF
KKO
KKV
KKW
KLC
KLE
KLG
KLK
KLR
KLS
KLT
KMB
KMG
KMK
KML
KMM
KMO
KMP
KMQ
KMS

Actuele wachtlijst Reuen

Code
KBX
KEZ
KGL
KHD
KHZ
KJD
KJG
KJV
KKE
KKO
KKV
KKX
KLC
KLG
KLK
KLS
KLT
KLZ
KMG
KMH
KMJ
KMK
KMM
KMN
KMO
KMP
KMQ
KMS
KMT

Datum laatste wijziging: 17 juli 2024

Wachttijd

Veel leden op de wachtlijst vragen “hoelang moet ik wachten op mijn pup?”. De volgende factoren spelen een rol bij het antwoord op uw vraag:

  • Vanaf een dekaanvraag voor een teefje, totdat een nestje wordt geboren, ligt in de regel ongeveer 5 maanden
    (meer info hierover kunt u vinden in de rubriek “over fokken” in het clubblad voor dekaanvragen/fokplanning en onder “Nieuws” op deze website).
  • Zodra duidelijk is dat er pups worden verwacht, wordt dit op de website van de EVN vermeld. Vanaf de geboorte van de pups totdat ze naar de nieuwe eigenaren gaan ligt minimaal 8 weken.
  • De gemiddelde nestgrootte is ongeveer 5 pups (maar soms ook 10).

De fokker mag maximaal twee pups uit het nestje zelf bemiddelen. Soms gaan dus niet alle pups naar de wachtlijst.

Correcte gegevens

Zorgt u er alstublieft zelf voor dat de pupbemiddeling contact met u op kan nemen?
Het komt helaas regelmatig voor dat telefoonnummers of email adressen niet meer kloppen, waardoor u uw kans op een pup misloopt, omdat u niet bereikbaar bent.

Voor het doorgeven van uw meest actuele gegevens kunt u contact opnemen met de ledenadministratie.