Er komen eind oktober pups aan. Zet uw wachtlijststatus op inactief als u dan geen pup kunt ontvangen door een e-mail te sturen naar [email protected].

Pupinfo en Pupbemiddeling

De EVN kent twee functies die met “Eurasierpups” te maken hebben.

Pupinfo

Wanneer u geïnteresseerd bent in de Eurasier, en u meer wilt weten over het ras, neemt u dan contact op met de Pupinfo door een e-mail te sturen naar [email protected]. U kunt dan allerlei vragen stellen over het ras in zijn algemeenheid.

Weet u al zeker dat u intensief kennis wilt maken met het ras omdat u waarschijnlijk op termijn een Eurasier pup zou willen, meldt u dan gratis en vrijblijvend aan voor een EVN Kennismakingstraject. Door het aanmeldformulier voor het Kennismakingstraject in te vullen maakt u het de Pupinfo mogelijk om gericht voor u aan de slag te gaan. Met uw gegevens wordt uiteraard vertrouwelijk omgaan.

De Pupinfo kan u dan nog makkelijker en sneller bereiken voor een persoonlijk gesprek en u uitleggen welke stappen ondernomen dienen te worden om op de wachtlijst te komen voor een EVN pup. Door uw woonplaats op te geven kan de Pupinfo al meteen na inzending van uw aanvraag kijken waar u terecht zou kunnen voor een bezoek aan iemand die zelf al een aantal jaren een Eurasier in huis heeft en die u uitgebreid kan inlichten over wat dat in de praktijk betekent. Daarmee heeft u al een belangrijke stap genomen om op de wachtlijst te kunnen komen.

Ook het bijwonen van één of meer EVN-wandelingen is vervolgens een leuke stap om het ras te leren kennen. U kunt dan meerdere honden samen met hun eigenaren ontmoeten. Als u daarna nog steeds overtuigd bent dat de Eurasier het ras is dat bij u past, kunt u besluiten om officieel lid te worden van de EVN en u op de wachtlijst te laten plaatsen.

De Pupinfo zal u bij al deze stappen bijstaan. Graag tot ziens bij één van onze bezoekfamilies en onze EVN-wandelingen.

Pupbemiddeling

Als u eenmaal op de wachtlijst staat neemt de Pupbemiddelaar van de EVN het contact van de Pupinfo over.

Wat doet de Pupbemiddelaar?

  • De Pupbemiddelaar legt het eerste contact tussen pupkoper en fokker op het moment dat een nestje geboren is.
  • De Pupbemiddelaar stelt de kandidaten aan de fokker voor met de evt. bijzonderheden.
  • De Pupbemiddelaar begeleidt de twee partijen, te weten pupkoper en fokker op het gebied van praktische zaken (koopcontract, voorbereiding komst van de pup) maar ook bij eventuele probleempjes die kunnen voorkomen. Voor beide partijen, fokker en pupkoper is dit namelijk een emotioneel gebeuren.

De Pupbemiddelaar is iemand die u als pupkoper en nieuwe Eurasier-eigenaar begeleidt met kennis van zaken op het gebied van opvoeding en verzorging van een Eurasier. Ook nadat u met uw pup naar huis bent gegaan kunt u hier terecht. De Pupbemiddelaar verkoopt geen pups. Dit is een zaak van verkoper(fokker) en u als koper.