Op 13 april is de jaarlijkse ALV en het Fokkersoverleg. Heeft u zich al aangemeld? Graag tot ziens!

EVN Eurasierweekend 2024

Welkom op 8 en 9 juni in Ommen

Het Eurasierweekend is een jaarlijks terugkerend weekend dat de Eurasier Vereniging Nederland (EVN) organiseert voor haar leden en belangstellenden die het hondenras willen leren kennen. Het hele weekend staat in het teken van gezelligheid en elkaar ontmoeten. In 2024 vindt het Eurasierweekend plaats op 8 en 9 juni op camping Ommerland in Ommen.

Op zondag 9 juni is het hoofdevenement van het Eurasierweekend: de jaarlijkse kampioenschapsclubmatch. Kom meedoen met uw hond of kom gezellig kijken naar de vele honden uit diverse landen die aan de keurmeesters voorgesteld worden.

Tegelijk met de kampioenschapsclubmatch is ook het EVN-winkeltje live geopend! U kunt dan allerlei leuke Eurasier-artikelen komen bekijken en kopen. Om het betalen makkelijk te maken is er die dag ook een pinautomaat aanwezig! Wat ook kan: nu alvast bestellen via de website en uw bestelling op zondag 9 juni in Ommen komen ophalen in het EVN-winkeltje op het terrein waar ook de kampioenschapsclubmatch gehouden wordt.

Naast de kampioenschapsclubmatch organiseert de EVN op zaterdag nog een aantal andere activiteiten in dat weekend die leuk zijn om mee te maken: workshops met uw hond, een wandeling en aan het eind van de dag een gezellige barbecue in de openlucht. Daarnaast staat een groot deel van de dag in het teken van de Gedrag- en Exterieurkeuring, waaraan 10 honden kunnen deelnemen. De eigenaren krijgen hiermee een uitgebreid beeld van het uiterlijk en gedrag van hun Eurasier. Deze keuring vormt een verplicht onderdeel om ingezet te kunnen worden in de fok.

Alles vindt plaats op camping Ommerland. U kunt dus prima blijven logeren en beide dagen helemaal meebeleven. Eerder komen kan natuurlijk. Traditie is dat de campinggasten die er vrijdags al zijn gezamenlijk eten bestellen. Ook zijn er liefhebbers die na het Eurasierweekend nog een paar dagen extra op de camping blijven genieten van de omgeving. Graag tot ziens en een mooi weekend toegewenst met vele Eurasiers bij elkaar!

Programma zaterdag 8 juni 2024

Terug naar inhoudsopgave
Vanaf 10:00 uurGEK-test (inschrijving geopend) voor maximaal 10 deelnemers
09:30 – 10:15 uurWorkshop Agility voor honden vanaf 15 maanden oud (maximaal 10 koppels)
10:30 – 11:15 uurWorkshop Agility voor honden vanaf 6 tot 15 maanden oud (maximaal 10 koppels)
13:30 – 14:45 uurWorkshop Neuswerk voor honden vanaf 12 maanden oud
Vanaf 15:00 uurEVN-wandeling vanaf het hondenspeelveld
Vanaf 19:00 uurBarbecue (inschrijving t/m 31 mei 2024 geopend)
op kampeerveld Ommervallei

Programma zondag 9 juni 2024

Terug naar inhoudsopgave
Vanaf 09:30 uurEVN Kampioenschapsclubmatch (inschrijving t/m 30 april 2024 geopend)
Vanaf 09:30 uurEVN-winkeltje live geopend (pinnen mogelijk), tip:
bestel alvast vooraf (t/m 26 mei) en haal uw bestelling dan op 9 juni op!
17:00 uurEinde Eurasierweekend

Eurasierweekend locatie

Terug naar inhoudsopgave

Hieronder volgt eerst een detail-plattegrond van camping Ommerland met de locaties van de diverse programma-onderdelen tijdens het Eurasierweekend. Alles speelt zich af op kampeerveld Ommervallei, behalve de start van de EVN wandeling. Die begint op het hondenspeelveld (links onderin op de plattegrond hieronder).

Eurasierweekend 2024: locatie activiteiten rondom kampeerveld Ommervallei op camping Ommerland in Ommen
Klik op de afbeelding om een volledige plattegrond van camping Ommerland te downloaden

Locatie

Camping Ommerland
Besthemerberg 1
7731 PB Ommen

T: 0529-451362
E: [email protected]
I: https://ommerland.nl

Eurasierweekend programma-onderdelen

Hierna komen alle programma-onderdelen zelf stuk voor stuk aan bod. Klik gerust op de linkjes bij de onderdelen voor nog meer informatie of om u aan te melden voor deelname.

Gedrag- en Exterieur Keuring (GEK-test): zaterdag 8 juni 2024 vanaf 10:00 uur

Terug naar inhoudsopgave
EVN GEK-test lijnopstelling
EVN Gedrag en Exterieur Keuring (GEK-test), start van het gedragsparcours
Impressie GEK-test 2016 en 2023

Een Gedrag en Exterieurkeuring is bedoeld om te bepalen of het gedrag en het uiterlijk van een hond voldoet aan de rasstandaard. Deelname aan deze test en een goede beoordeling als testresultaat maken onderdeel uit van de foktoelating.

Er kunnen 10 honden meedoen aan de GEK-test tijdens het Eurasierweekend, verdeeld over twee ronden. De start is gepland om 10:00 uur. Tegen 16:00 uur is de verwachting dat alle deelnemende honden aan de beurt geweest zijn.

Mocht u interesse hebben om in de toekomst te gaan fokken met uw Eurasier, kom dan zeker eens kijken tijdens deze GEK-test. U kunt dan samen met een keurmeester zien hoe de honden reageren tijdens een parcours langs allerlei dagelijkse prikkels op het gebied van beweging en geluid. Een andere keurmeester neemt alle tijd om elke deelnemende hond uitgebreid te keuren. U wordt wel gevraagd om op een ruime afstand te blijven van de ringen waarbinnen gekeurd wordt, om de deelnemende honden niet onbedoeld af te leiden.

Voor meer informatie en aanmelding voor de GEK-test van 8 juni 2024, klik hier.

Workshops Agility en Neuswerk

Terug naar inhoudsopgave
Agility tijdens Eurasierweekend 2016
Agility tijdens Eurasierweekend in 2016

Op zaterdag 8 juni worden workshops gehouden waarin u met uw hond kennis kunt maken met Agility of met Neuswerk. Plezier beleven samen met uw hond staat in beide workshops voorop.

Zin om samen een hindernisparcours te verkennen of uw hond met verschillende geuren te laten werken? Kijk dan hier voor meer informatie en aanmelding.

EVN Eurasierweekend 2024 Workshop Agility
EVN Eurasierweekend 2024 Workshop Neuswerk

EVN wandeling vanaf de camping

Terug naar inhoudsopgave

EVN-wandelingen zijn een leuke manier om het ras Eurasier te leren kennen: vaak wandelen er veel honden mee en hun eigenaren vertellen u graag over hoe het is om zo’n hond als huisgenoot te hebben. Dan valt snel op hoeveel verschillende vachtkleuren er zijn en hoe reuen verschillen van teven qua uiterlijk. Meestal zijn de wandelingen in losloopgebieden: de honden kunnen dan lekker vrij snuffelen en spelen met elkaar. Hun gedrag is dan mooi van een afstandje rustig te bestuderen.

Eurasierweekend 2024 EVN wandeling

Tijdens het Eurasierweekend is er ook gelegenheid om mee te wandelen: Fanta en Lego gaan in de buurt van de camping de blauwe route lopen met hun baasjes Martine en Erik. Ze nodigen u uit om mee te gaan (graag even aanmelden).

Het vertrekpunt is de losloopweide op de camping (op de plattegrond linksonder in de hoek bij het spelende hondje).

Eurasierweekend 2024: locatie activiteiten rondom kampeerveld Ommervallei op camping Ommerland in Ommen

Barbecue op zaterdagavond 8 juni 2024 vanaf 19:00 uur

Terug naar inhoudsopgave
Eurasierweekend Barbecue

Middenin het Eurasierweekend is er traditiegetrouw een gezellige barbecue op het kampeerveld Ommervallei. Een professionele cateraar maakt ter plekke bijzondere gerechten klaar op een grote barbecue en het enige dat u hoeft te doen is helpen met opeten. Zoals u al op de foto ziet: de honden mogen er natuurlijk bij zijn. Meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden vindt u hier.

Eurasier Kampioenschapsclubmatch op zondag 9 juni 2024 vanaf 9:30 uur

Terug naar inhoudsopgave

Het hele weekend staat de Eurasier centraal. Zondag is ingeruimd voor het jaarlijkse hoogtepunt qua activiteiten van de EVN: de kampioenschapsclubmatch. Niet alleen Nederlandse Eurasiers doen hieraan mee, maar ook Eurasiers uit bijvoorbeeld België, Duitsland, Zweden en Zwitserland. Het is een hondenshow waarin u alleen Eurasiers zult tegenkomen in de ring. Bij andere hondenshows worden soms meerdere hondenrassen geshowd, maar daarbij is het aantal deelnemende Eurasiers vaak niet zo groot. De setting is ook anders dan op dergelijke grote hondenshows: in plaats van in een grote hal wordt de EVN kampioenschapsclubmatch buiten gehouden. Kortom: een prachtige gelegenheid om heel veel Eurasiers bij elkaar te zien in een gemoedelijke sfeer.

Tot 1 mei 2024 is de inschrijving om deel te nemen met uw hond geopend. U kunt ook welkom om als toeschouwer te komen kijken bij de Eurasier clubmatch. Het is een leuke gelegenheid om veel Eurasiers bij elkaar te zien en hun eigenaren te ontmoeten.

Heeft u nog nooit met uw hond geshowd en wilt u meer informatie? Kijk dan eens naar deze pagina: https://eurasier.nl/informatie-over-shows/.

Eurasier Kampioenschapsclubmatch
Deze foto’s zijn genomen tijdens de kampioenschapsclubmatch van 2023

EVN-winkeltje live

Terug naar inhoudsopgave
EVN-winkeltje live tijdens de jaarlijkse clubmatch
Tijdens het Eurasierweekend van 2023 zag het EVN-winkeltje er zo uit.

Het hele jaar door kunt u artikelen bestellen in ons online EVN-winkeltje. Tijdens het Eurasierweekend is het EVN-winkeltje op zondag 9 juni ook live geopend in een mooie tent! U kunt de artikelen dan zelf komen bekijken op het veld waar ook de kampioenschapsclubmatch gehouden wordt.

Tip: bestel nu alvast vooruit (kan t/m 26 mei): vul het bestelformulier in en geef hierop aan dat u uw bestelling tijdens het Eurasierweekend wilt ophalen. Dat scheelt u portokosten en we vinden het leuk u in de winkel te ontmoeten!

Handig om te weten: tijdens de opening van de winkel op 9 juni kunt u met pin betalen!

EVN winkeltje online: artikelen van november 2023
Een aantal artikelen uit het EVN-winkeltje, maar kom in Ommen gerust alles bekijken.

Blijven logeren?

Terug naar inhoudsopgave

Het Eurasierweekend vindt plaats op camping Ommerland in Ommen. Deze camping heeft meerdere kampeervelden. Op kampeerveld “de Ommervallei” kunt u er zeker van zijn dat u diverse Eurasierliefhebbers tegenkomt die er het hele weekend (en soms ook langer) kamperen. Er zijn ook luxe tenten en huisjes elders op de camping te huur.

Wilt u blijven logeren? Reserveer dan alvast een plek op kampeerveld “de Ommervallei” of huur een tent of huisje. U kunt zelf uw plek reserveren via Camping Ommerland. Op verzoek van de camping graag via e-mail reserveren met als onderwerp “Eurasier Weekend 2024”.

Camping Ommerland
Besthemerberg 1
7731 PB Ommen

T: 0529-451362
E: [email protected]
I: https://ommerland.nl

Eurasierweekend 2024: locatie activiteiten rondom kampeerveld Ommervallei op camping Ommerland in Ommen
Klik op de afbeelding voor de plattegrond van de hele camping