Er komen eind oktober pups aan. Zet uw wachtlijststatus op inactief als u dan geen pup kunt ontvangen door een e-mail te sturen naar [email protected].

EVN Eurasierweekend 2023

30-jarig jubileum van de EVN

EVN 30-jarig jublieum logo

Het Eurasierweekend is een jaarlijks terugkerend weekend dat de Eurasier Vereniging Nederland (EVN) organiseert voor haar leden en belangstellenden die het hondenras willen leren kennen. Het hele weekend staat in het teken van gezelligheid en elkaar ontmoeten. In 2023 vond het Eurasierweekend plaats op 10 en 11 juni op camping Ommerland in Ommen. Het was een feestelijk weekend, want de EVN bestond op zaterdag 10 juni precies 30 jaar. In 2024 wordt het Eurasierweekend op 8 en 9 juni gehouden, opnieuw op camping Ommerland. Het programma zal in grote lijnen hetzelfde zijn als in 2023.

Het hele weekend staat de Eurasier centraal. Zondags is er de kampioenschapsclubmatch. Dit is een hondenshow waarin u alleen Eurasiers zult tegenkomen in de ring. Bij andere hondenshows worden soms meerdere hondenrassen geshowd, maar daarbij is het aantal deelnemende Eurasiers vaak niet zo groot. De setting is ook anders dan op dergelijke grote hondenshows: in plaats van in een grote hal wordt de EVN kampioenschapsclubmatch buiten gehouden. Kortom: een leuke gelegenheid om heel veel Eurasiers bij elkaar te zien. Naast de kampioenschapsclubmatch organiseert de EVN nog een aantal andere activiteiten in dat weekend die leuk zijn om mee te maken. Alles vindt plaats op camping Ommerland. U kunt dus prima blijven logeren en beide dagen helemaal meebeleven. Graag tot ziens!

Programma zaterdag 10 juni 2023

Vanaf 10:00hGEK-test (inschrijving geopend) op EVN-veld Ommervallei
Om 10:30hEVN wandeling, start vanaf het Hondenspeelveld
Vanaf 19:00hBarbecue (inschrijving t/m vrijdag 2 juni 12:00h 2023 geopend)
op kampeerveld Ommervallei

Programma zondag 11 juni 2023

Vanaf 09:30hEVN Kampioenschapsclubmatch (inschrijving inmiddels gesloten)
17:00hEinde Eurasierweekend

Hieronder volgt eerst een plattegrond van camping Ommerland met de locaties van de diverse programma-onderdelen tijdens het Eurasierweekend. Daarna komen alle programma-onderdelen zelf stuk voor stuk aan bod. Klik gerust op de linkjes bij de onderdelen voor nog meer informatie. In 2024 vindt het Eurasierweekend ook weer op camping Ommerland plaats, en wel op 8 en 9 juni. Wie weet zien we u dan ook, u bent van harte welkom.

EVN Eurasierweekend locatie activiteiten
Klik op de afbeelding om een gedetailleerde versie van de plattegrond te downloaden

Gedrag- en Exterieur Keuring (GEK-test): zaterdag 10 juni 2023 vanaf 10:00 uur

EVN GEK-test lijnopstelling
EVN GEK-test parcours met prikkels op gebied van beeld en geluid waarbij het gedrag van de hond wordt bekeken door een keurmeester
Impressie GEK-test 2016

Een Gedrag en Exterieurkeuring is bedoeld om te bepalen of het gedrag en het uiterlijk van een hond voldoet aan de rasstandaard. Deelname aan deze test en een goede beoordeling als testresultaat maken onderdeel uit van de foktoelating.

Er kunnen 10 honden meedoen aan de GEK-test tijdens het Eurasierweekend, verdeeld over twee ronden. De start is gepland om 10:00 uur. Tegen 15:00 uur is de verwachting dat alle deelnemende honden aan de beurt geweest zijn.

Mocht u interesse hebben om in de toekomst te gaan fokken met uw eurasier, kom dan zeker eens kijken tijdens deze GEK-test. U kunt dan samen met een keurmeester zien hoe de honden reageren tijdens een parcours langs allerlei dagelijkse prikkels op het gebied van beweging en geluid. Een andere keurmeester neemt alle tijd om elke deelnemende hond uitgebreid te keuren.

EVN Wandeling zaterdag 10 juni 2023 om 10:30 uur

EVN Eurasierweekend wandeling

Dit is een speciale versie van een EVN wandeling: we vertrekken vanaf de camping waar ook het Eurasierweekend plaatsvindt! Kom ook meewandelen naar de Besthmenerberg.

EVN Eurasierweekend 2023: locatie startpunt wandeling vanaf camping Ommerland
Klik op afbeelding om hele plattegrond van camping Ommerland te downloaden

Barbecue op zaterdagavond 10 juni 2023 vanaf 19:00 uur

EVN Eurasierweekend barbecue
EVN Eurasierweekend: barbecue
EVN Eurasierweekend 2023: locatie GEK-tests, Kampioenschapsclubmatch, barbecue en EVN kampeerplaatsen
Klik op afbeelding om hele plattegrond van camping Ommerland te downloaden

Eurasier Kampioenschapsclubmatch op zondag 11 juni 2023 vanaf 9:30 uur

EVN Eurasierweekend Kampioenschapsclubmatch
EVN Eurasierweekend 2023: locatie GEK-tests, Kampioenschapsclubmatch, barbecue en EVN kampeerplaatsen
Klik op afbeelding om hele plattegrond van camping Ommerland te downloaden

Per 1 mei 2023 is de inschrijving om deel te nemen met uw hond gesloten. Laat dat u niet weerhouden om te komen kijken bij de Eurasier clubmatch. Het is een leuke gelegenheid om veel Eurasiers bij elkaar te zien en hun eigenaren te ontmoeten. U bent van harte welkom, als deelnemer aan de clubmatch en als publiek.

Heeft u nog nooit met uw hond geshowd en wilt u meer informatie? U vindt hier algemene informatie: https://eurasier.nl/informatie-over-shows/.

Keurmeesters:

Reuen: Mw. T. Hensema (NL)
Teven: Mw. J. Dekker (NL)

Locatie:

Veld Ommervallei op camping Ommerland

EVN Eurasierweekend Kampioenschapsclubmatch

Blijven logeren?

Het Eurasierweekend vindt plaats op camping Ommerland in Ommen. Deze camping heeft meerdere kampeervelden. Op kampeerveld “de Ommervallei” kunt u er zeker van zijn dat u diverse eurasierliefhebbers tegenkomt die er het hele weekend (en soms ook langer) kamperen. Er zijn ook luxe tenten en huisjes elders op de camping te huur.

Wilt u blijven logeren? Reserveer dan alvast een plek op kampeerveld “de Ommervallei” of huur een tent of huisje. U kunt zelf uw plek reserveren via Camping Ommerland. Op verzoek van de camping graag via e-mail reserveren met als onderwerp “Eurasier Weekend 2023”.

Camping Ommerland
Besthemerberg 1
7731 PB Ommen

T: 0529-451362
E: [email protected]
I: https://ommerland.nl

EVN Eurasierweekend 2023