Er komen eind oktober pups aan. Zet uw wachtlijststatus op inactief als u dan geen pup kunt ontvangen door een e-mail te sturen naar [email protected].

Er vliegen dit najaar EVN pups uit…

Beste Eurasier wachtlijstleden, 

Momenteel maken we een redelijk unieke situatie mee bij de EVN. 

Zoals u wellicht gezien heeft is er voor drie mooie Eurasier dames een verklaring van geen bezwaar afgegeven. Wat betekent dat er geen enkele belemmering gevonden is om met de gekozen reuen een dekking te laten plaatsvinden.

Zoals het er nu naar uitziet zullen deze drie dames ongeveer gelijktijdig gedekt worden en dus ook ongeveer gelijktijdig bevallen. “Dekdag” voor allen zal rond het weekend van 21-23 juni 2024 liggen, drachttijd bedraagt om en nabij 63 dagen voor een hond. Tegen de tijd dat de te bemiddelende pups 8 weken zijn zitten we al op eind oktober 2024. 

Dit zal heel wat gevolgen voor de wachtlijst hebben. Deze wordt bevroren direct na de eerst binnen gekomen nestbevestiging, ongeveer twee maanden na dekking en geldt totdat alle gewenste bemiddelingen afgerond zijn.

Heel belangrijk is nu dus dat u uw wachtlijst-status actualiseert. Past een pup eind oktober, begin november nog net niet in uw huidig leven, laat uw wachtlijstcode dan op inactief zetten. Dit kan door een mail te sturen naar [email protected].

Het kan anders zo maar zijn dat u een telefoontje van de pupbemiddeling ontvangt en medio oktober/november een heel klein, dartel, pluizig bolletje in huis hebt!

​Vriendelijke groet,

Stefanie,
Media & Communicatie

EVN commisie Media & Communicatie